NYSGERRIGHED

BEVÆGELSE

Søren Vestergaard den 27-03-2015
    Undervisningsministeren kom forbi Kornmarkskolen
    Kornmarkskolen havde fredag besøg af undervisningsminister Christine Antorini. Christine havde fået øje på, at Kornmarkskolen kan noget særligt, når det kommer til at skabe bevægelse i undervisningen og var nysgerrig for at se skolen. Skolens ledelse tog imod og fortalte om Kornmarkskolens Bevægelsesprofil. Med til besøget var også DGI Nordsjællands formand Per Frost, borgmester Dorte Meldgaard, formand for Børne- og familieudvalget Rikke Macholm, skolechef Hanne Frederiksen og kommunaldirektør Erik Nygreen.
    Ministeren besøgte 6.s, og klassen viste, hvordan man kan få bevægelse ind i faget engelsk. Engelsklærer Sam Nickless stod for undervisningen, som både skabte bevægelse i læringen og læring i bevægelsen. Vi lavede powerbreaks, der blev grinet, vi lærte noget, og vi var i bevægelse.
    Der var tid til dialog med Christine efter aktiviteterne. Eleverne svarede fint og ærligt på ministerens spørgsmål til dem om folkeskolereformen nye elementer med faglig fordybelse og understøttende undervisning. Klassen fik bagefter lejlighed til at stille både gode og modige spørgsmål til ministeren.
    Christine Antorini filmede på stedet en aktivitet, som Sam og klassen lavede sammen. Her blev trænet engelske verber med masser af bevægelse. Filmen ligger nu på Christine Antorinis facebookprofil.
    Kornmarkskolen har gennem de seneste tre skoleår arbejdet tæt sammen med DGI og blev i januar certificeret bevægelsesprofilskole.

6.s forrest og de voksne bagerst fra venstre: Distriktsskoleleder Søren Vestergaard, undervisningsminister Christine Antorini, lærer Sam Nickless og Per Frost, formand DGI Nordsjælland